Fastighetsförvaltning i Marbella & Estepona


Cocoon Marbella är ett Skandinaviskt uthyrningsföretag baserat i Marbella och Estepona.
Vi tar hand om varje fastighet som om det vore vårt eget hem och hjälper med hela uthyrnings-processen från start till slut.


Våra tjänster inkluderar:

* Uthyrning av bostäder
* Personligt bemötande och överlämning av nycklar till gäster
* Städning samt tvätt
* 24/7 kommunikation med gäster
* Inredning och design
* Skötsel av fastigheter
* Fullständiga rapporter månadsvis på inkomster
* Flygplatstransport


Vårt mål är inte bara att täcka dina behov, vi arbetar hårt för att överträffa dina förväntningar och ge dig bästa möjliga avkastning på din investering. Vår flexibla uthyrningsstruktur gör att du kan hyra ut din lägenhet så mycket du vill, men samtigt ha tillgång till den när du vill.

Kontakta oss idag och boka tid för ett samtal för att diskutera din fastighet. Du kan också ladda ner en broschyr med våra tjänster nedan.


Nyckeln Till Högt Presterande Lägenheter? Bra Omdömen!


När det kommer till uthyrning så är omdömen (reviews) värda sin vikt i guld.

Om du vill att din lägenhet ska prestera bra och hyras ut så mycket som möjligt, då måste du ha bra recensioner. Människor blir intresserade av bilder på ditt vackra hem, men de bestämmer sig för att boka sin vistelse baserat på recensioner från tidigare gäster.

Linnea Theodorsson, huvudansvarig för uthyrning på Cocoon Marbella är expert på att få gästerna att känna sig som hemma. Små detaljer som att anlända 20 minuter innan gästerna för att slå på AC och alla ljus så att gästerna välkomnas av en sval och välkomnande lägenhet är bara en av många detaljer som gör att vi lyckas få bra omdömen åt våra kunder.

Läs vad våra gäster från Airbnb tycker om oss nedan.

linnea theodorsson

Vi ser fram emot att prata med dig.

Boka en tid för ett samtal om er bostad nedan.


 

Vanliga Frågor Om Våra Tjänster För Uthyrning


Jag behöver hjälp med inredning och design av min fastighet, kan ni hjälpa med det?
Vi kan hjälpa er med allt från fullständig inredning av en tom fastighet till tips och råd om hur ni kan förbättra en befintlig inredning för att maximera er uthyrningspotential. Efter ett besök och en granskning av fastigheten kommer vi att ge dig specifika förslag på hur vi känner att du kan förbättra ditt hems uthyrningspotential.

Hur lång tid tar det att komma igång med uthyrning?

För att få hyra ut sin bostad behöver du införskaffa ett “touristic rental license”. Om du redan har denna licens så tar det endast en vecka för oss att ta bilder och lista er fastighet för uthyrning. Om du behöver hjälp med att förvärva licensen så hjälper vi er mer än gärna genom att introducera er till vår betrodda advokat som vanligtvis tar ut 120 € för tjänsten. Ansökan brukar ta 1-2 veckor och därför rekommenderar vi alltid våra kunder att göra detta så snart som möjligt.

Varför skall vi välja Cocoon Marbella som vår fastighetsförvaltare?

Vi har mycket erfarenhet av onlinemarknadsföring och en stor privat kundbas, detta säkerställer att ditt hem kommer att hyras ut så mycket som möjligt. Airbnb som är vår största bokningstjänst, debiterar endast en 3% bokningsavgift vilket innebär att du får bokningar utan att tvinga att ge bort mycket av dina intäkter till en tredje part. Exempelvis debiterar booking.com, Expedia och liknande webbplatser 15% -18% i bokningsavgift, vilket skulle minska din avkastning avsevärt.

Cocoon Marbella strävar alltid efter att maximera er avkastning. Därför fokuserar vi på att minimera era kostnader så mycket som möjligt. Vi garanterar både gäster och ägare snabba svar 24/7, året runt. Vårt fokus är enastående gästfrihet och service. Allt ligger i detaljerna!

Vad är den kortaste kontraktstiden?

12 månader.

Vad behöver jag innan jag börjar hyra ut min lägenhet?

Utöver att införskaffa ditt “touristic rental license” så bör du också bestämma i förväg vilka datum som du vill använda din fastighet. Det som skiljer Cocoon Marbella från andra fastighetsförvaltare är att vi erbjuder en flexibel lösning där du som ägare helt enkelt låter oss veta vilka datum ni själva vill använda fastigheten, då “blockar” vi de datum i er kalender manuellt. Detta kan göras med väldigt kort varsel om inte lägenheten redan är bokad, men vi rekommenderar alltid kunder att planera så långt i förväg som möjligt.

Jag vill hyra ut min fastighet, men vill använda den några veckor på året, är det möjligt? Hur fungerar det?

Ja, det går utmärkt. Tänk dock på att vi alltid rekommenderar att du använder din bostad under låg och medel-säsongen. Det är under högsäsongen som det största förtjänsten görs och därför bör den lämnas för uthyrning för att maximera din avkastning. Om du fortfarande vill använda din bostad under högsäsongen (Juli-Augusti) då är det självklart ok. Meddela oss bara med de datum som du vill använda fastigheten så blockerar vi de datum i kalendern manuellt åt dig. Det är också möjligt att använda våra tjänster för rengöring, städ och tvätt vid er egna resa.

Kan jag få bokningar året runt? När är det bra att börja hyra ut min lägenhet / villa? Det som gör Costa del sol unikt är att det är möjligt att få bokningar året runt. Prestationen avgörs på flera olika saker. Främst så handlar det om att inreda din bostad väl, ta smickrande bilder samt använda ett bra företag som marknadsför din fastighet väl. Med över 300 soliga dagar om året lockar Costa Del Sol turister och golfare året runt.

Vi vet den bästa marknadsföringsstrategin för att få din fastighet bokad även under lågsäsong. En tumregel för inkomster av uthyrning är att det du tar per månad under lågsäsongen, kan du ta i veckan under högsäsongen. Därför rekommenderar vi er att få klart processen innan högsäsongen så att fastigheten hinner listas för bokningar.

Vi vill använda Cocoon Marbella fastighetsförvaltning, vad är nästa steg?

Utmärkt, vi ser fram emot att prata med er. Kontakta oss via knappen nedan eller skicka ett mail till linnea@cocoonmarbella.com så kommer vi att återkoppla tillbaka till dig inom ett par timmar med mer information om hur du kan gå vidare.